Faldskærms-spring, verdens fedeste nedtur !

Jeg vil starte med at skrive, at dette var en vild og fantastisk oplevelse, der skal opleves !!!!

Det startede med teori hos Aversi Faldskærm Club fredag 26. august. Efter mange timer med grundig teori, var alle klar til det store spring og man kunne se at alle glædede sig meget, der var en rigtig god stemning. Det var meningen at vi skulle springe dagen efter, men det blev udsat til week-end’en efter. Det var helt fint, for så kunne man glæde sig en hel uge. Næste lørdag kl 08.00 (det er f…….. tidligt) stod alle klar. Efter en kort opfriskning af teorien og hvordan man laver et ”exit” (afspring fra flyet) lettede flyet med de første 4 modige. Godt 10 minutter senere kunne man se den første faldskærm folde sig ud på den blå og solrige himmel !

Da det blev min tur, fik jeg udstyret på og der blev lavet ”radio check”. Alle elever er udstyret med en radio modtager, så en instruktør på jorden kan hjælpe eleven med styring af skærmen samt landing. Så var det op i flyet med 3 andre spændte springere og Kim (sektionsleder for Flyve-sektionen) som hop-mester. Turen op til 1000 meter gik fint og roligt. Lige til Kim sagde ”jeg åbner døren”. Så kunne man se, at man var højt oppe og mærke farten og det vildeste sus i maven. Det var en fantastisk oplevelse at hoppe ud og 5 sekunder efter hænge i en perfekt faldskærm og nyde udsigten og stilheden. Det skal opleves !!!!

Selve landingen gik fint og sikkert, takket være en radio-instruktør på jorden, der gav Instrukser undervejs. Jeg kan kun stærkt anbefale at hoppe ud i det, næste gang at Flyve-sektionen arrangerer kursus i faldskærms-spring. Det er en livs oplevelse man ikke glemmer, og man er i gode og professionelle hænder lige fra man møder op i faldskærms-klubben og til man står på jorden igen ;-)

Du kan læse mere om faldskærms spring og flyvning generalt på Flyve-sektionens Intranet-site : www.flyve-sektionen.dk

Blue skies - Maciej Jarzabek