Lær at flyve, 2. september 2006 !

Først og fremmest det vigtigste punkt – Sikke oplevelse! Det kan klart anbefales !

Da jeg nåede Roskilde lufthavn begyndte spændingen at stige, fik en kort intro af det fly vi skulle flyve i, derefter ind i cockpittet og klargøring til selve turen.

Forventningen var faktisk, at jeg kun fik lov at flyve mens vi var i luften, men overraskende fik jeg lov at føre flyet ud på landingsbanen OG lette flyet!

Under selve flyvningen lærte jeg at manøvrere flyet til en vis grad, stille og rolige bevægelser, jeg var overrasket over hvor lidt der skulle til fra styrepinden for at få en reaktion fra flyet, fik også lige vist hvordan man virkelig drejede et fly, det var ret surrealistisk at være i en næsten 90 graders vinkel mod jorden.

Hvis man kan lide vilde rutschebaner som jeg, er 0G kurven ren underholdning, en manøvre hvor man stiger og derefter dykker, som skaber vægtløshed.

Tiden gik hurtigt, inden jeg fik set mig om, og til min ærgrelse var vi allerede på vej tilbage til Roskilde lufthavn. Vi kom rundt og linede op til landingsbanen, her løb det mig koldt ned af ryggen, da jeg fik at vide at jeg også fik lov at lande flyet. Det lykkes relativt godt med en del hjælp, og vil indskyde at det var en fornøjelse at få lov at styre flyet fra start til slut. Sikke en oplevelse! Det kan klart anbefales.


Blue skies - Jan Con Quach